Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Red Bull-motorleverancier Honda stapt eind 2021 uit Formule 1

  • Geplaatst op
  • Door Ruben
  • 0
Red Bull-motorleverancier Honda stapt eind 2021 uit Formule 1

Het team van Red Bull Racing zit opeens zonder motorleverancier na volgend seizoen.

Vorig seizoen heeft Red Bull Racing de banden met de motorleverancier Renault verbroken. De reden hiervoor was dat de krachtbron te veel uitval veroorzaakte en te weinig vermogen gaf. De keuze was gevallen op Honda die een comeback zou maken in de Formule 1 bij een topteam.

Niet zonder slag of stoot

De Honda motor van dit seizoen beloofde een hoop goeds. Echter heeft Verstappen te maken gehad met een aantal uitvalbeurten die te wijten waren aan de krachtbron van Honda. Ook heeft de krachtbon van de motorleverancier Honda moeite om in de buurt van de PK's van het concurrerende team van Mercedes te komen.

Honda laat in een persbericht weten dat ze willen focussen op elektrisch rijden en waterstoftechnologie. Daarom zegt Honda dat aangesloten zijn bij een Formule 1 team niet in lijn is met de nieuwe strategie. 

Met het vertrek van Honda uit de Formule 1 moeten de teams van Alpha Tauri en Red Bull opzoek naar een nieuwe krachtbron.

Een nieuwe krachtbron van Porsche ligt in lijn der verwachting

Volgens geruchten is Red Bull in gesprek met Porsche om na het volgende seizoen als krachtbron te dienen in de auto's van Red Bull en Alpha Tauri. We weten nog niet of dit waar is. Ook heeft Audi gemeld een krachtbron te willen ontwikkelen voor de Formule 1 bolides.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

vanaf €75,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring