Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €300,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Wie wordt in 2021 teamgenoot van Max Verstappen?

Wie wordt in 2021 teamgenoot van Max Verstappen?

Hoewel het seizoen 2020 nog in volle gang is, wordt er toch al gekeken naar wat er in 2021 moet gebeuren bij de verschillende teams. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat Red Bull Racing kijkt naar wie er naast Max Verstappen komt te zitten in de tweede bolide van het team. Lang werd gedacht dat dit gewoon Alexander Albon zou zijn, zoals nu ook het geval is. Of dat nog altijd de meest gewilde optie is, dat is echter meer en meer de vraag aan het worden. Enkele andere namen worden de laatste tijd opvallend vaak genoemd.

Albon blijft zitten
De eerste optie lijkt nog altijd de meest logische. In dat geval zou Alexander Albon ook in 2021 nog gewoon in het team van Red Bull een plek hebben. Dit lijkt vooralsnog ook gewoon aan de orde. Het team geeft ook gewoon nog altijd aan dat het ook in het komend seizoen met dezelfde coureurs als dit jaar aan de slag wil gaan. Dat de geruchten over andere coureurs steeds luider worden, komt het team dan ook niet zo goed uit. Wel is het interessant om eens te bekijken wie de opties dan precies zijn.

De namen van vervangers
Zelfs Red Bull Racing kan er niet onderuit om te reageren op namen die door anderen worden genoemd als mogelijke coureurs in 2021. In de eerste plaats wordt dan vaak verwezen naar Sergio Perez. De Mexicaan gaat Racing Point verlaten omdat zijn plek daar wordt vergeven aan Sebastian Vettel. Omdat Perez liet weten zelf nog niet klaar te zijn in de sport, is het niet meer dan logisch dat hij beschikbaar is voor verschillende teams om zijn diensten aan te bieden. Dat zou dus bijvoorbeeld als tweede man achter verstappen kunnen zijn. Zo stelt ook het team.

Werken met Hulkenberg
De andere naam die vaak naar voren komt, is die van Nico Hulkenberg. De Duitser verliet aan het einde van 2019 de Formule 1, maar is in de tussentijd al enkele keren teruggekeerd in 2020. Ook hij heeft op dit moment een link met Racing Point. Daar heeft hij zowel Perez, als Lance Stroll al eens vervangen dit jaar. Ook Hulkenberg is zelf van mening nog niet klaar te zijn met de sport, ook al heeft hij nog bij geen enkel team een contract voor 2021. Daarom is ook zijn naam regelmatig in het verband met Red Bull te horen.

Wat is de beste optie?
De keuze zal natuurlijk van de nodige zaken af. Daar gaan de nodige analyses vooraf. Wie van de drie coureurs past bijvoorbeeld het beste bij het team? Zijn er nog andere plekken in de Formule 1 waar de coureurs naartoe zouden kunnen gaan? En wat is het beste voor de nummer 1 van het team, Max Verstappen? Het zijn al dit soort vragen die een rol spelen in hoe Red Bull Racing er uiteindelijk in 2021 uit komt te zien. Hier is dan ook op dit moment nog geen goede duidelijkheid over te geven.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €300,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring