Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €300,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Wat is de racetoekomst van Sebastian Vettel?

  • Geplaatst op
  • Door Hans
  • 0
Wat is de racetoekomst van Sebastian Vettel?

De echte liefhebbers kunnen zich waarschijnlijk geen Formule 1 voorstellen zonder Sebastian Vettel. Toch was het lange tijd helemaal niet zeker hoe zijn toekomst er in de sport uitzag. Dat hij zou verdwijnen bij Ferrari, dat was wel duidelijk. Wat daar voor in de plaats kwam, dat bleef echter juist wel de vraag. Inmiddels is duidelijk dat hij in ieder geval komend seizoen nog zal racen. Hoe het in de toekomst verder gaat, ook daar wordt al flink over gespeculeerd. Daar doet de Duitse voormalig wereldkampioen zelf ook lustig aan mee.

De verschillende mogelijkheden

Toen bekend werd dat Vettel Ferrari zou verlaten, begon het speculeren over wat hij zou doen. De kans dat hij zou overstappen naar een bestaand team, was natuurlijk groot. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Toch was er ook de vrees dat hij de sport zou verlaten. Bijvoorbeeld door een sabbatical te nemen, een andere raceklasse te kiezen, of zelfs helemaal uit de sport te verdwijnen. Dit is ook de reden waarom de Duitser onlangs opnieuw werd gevraagd naar zijn toekomst na de sport. Dan komen namelijk ook hele andere opties naar voren, bijvoorbeeld als leidinggevende.

In de rol van teambaas

Daarover ging het dan ook in een recent interview. De vraag wat er voor hem in het verschiet ligt wanneer hij straks stopt met racen, leidde al snel tot een gesprek over de rol van een teambaas. Is dat iets wat hem zou passen? Zelf zegt hij dat hij altijd openstaat voor nieuwe ervaringen. Daar zou dit dan wel in passen. Al is het nu nog niet duidelijk of dat ook iets is wat past binnen de visie van Vettel over de toekomst. In dat opzicht is er dus voor de fans geen verdere duidelijkheid gekomen.

Terugtrekken uit de sport

Vettel liet ook weten net zo goed de keuze te kunnen maken om zich helemaal terug te trekken na de sport. Dat is ook niet zo vreemd, want de oud-wereldkampioen staat nu al bekend als iemand die zich niet voortdurend in de spotlights begeeft buiten de races om. Hij haalt dan zelf ook het voorbeeld van oud-coureur Jody Scheckter aan. Die is tegenwoordig carrière aan het maken in de duurzame landbouw. Ook Vettel stelt dat dit misschien wel veel meer bij hem past op de wat langere termijn. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo erkent hij.

Revanche voor een mislukt avontuur

Het is in ieder geval duidelijk dat Sebastian Vettel op dit moment nog niet klaar is met racen. Zelf stelt de Duitser dat zijn avontuur bij Ferrari niet is geworden wat hij ervan verwacht had. Hij noemt het zelfs een mislukt avontuur. Daarvoor wil hij zich dan ook revancheren. Met de keuze voor een nieuw team gaat hij opnieuw proberen zich van zijn beste kant te laten zien. De man die ooit de records aan elkaar reeg als jongste winnaar en de ene na de andere mijlpaal bereikte, heeft nog de nodige doelen voor ogen. Daar zal hij zich eerst op richten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €300,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring