Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €300,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Formule 1 denkt na over kwalificatieraces

  • Geplaatst op
  • Door Patrick
  • 0
Formule 1 denkt na over kwalificatieraces

De Formule 1 denkt voortdurend na over veranderingen waarmee het de sport nog populairder kan maken. Eén van de zaken waar het over nadenkt, is het toevoegen van kwalificatieraces aan de weekenden. Chase Carey, verantwoordelijk voor de commercie binnen de Formule 1, heeft laten weten dat de organisatie hier niet direct op tegen is. Het zou bijvoorbeeld voor veel meer amusement kunnen zorgen. Het is dan wel belangrijk om goed te begrijpen hoe dit in elkaar moet zitten. Wanneer dit goed wordt aangepakt, kan het de sport aantrekkelijker maken. Zo stelt Carey als reactie hierop.

Ongenoegen bij de fans

Voor een deel van de fans van de Formule 1 is er voldoende reden om ongenoegen te uiten. Zij vinden simpelweg dat de sport door de jaren heen steeds saaier is geworden. Er zijn volgens deze groep veranderingen nodig om de spanning weer terug te brengen. Eerder werd al gesteld dat de startvolgorde in races bijvoorbeeld omgekeerd moest worden. Al snel bleek dat de coureurs zich daar niet in konden vinden. Juist om die reden laat Chase Carey zich nu horen als het over de kwalificatieraces gaat. Dit zou volgens de Amerikaan wel de juiste spanning met zich mee kunnen brengen.

Ruimte voor verbetering

Carey is van mening dat er zeker ruimte voor verbetering in de sport is. Dat liet hij weten in de podcast van de Formule 1 organisatie. Dat veranderingen altijd weerstand oproepen, is niet meer dan logisch, stelt Carey. Dit gebeurt altijd, ook in andere sporten. Juist omdat de fans echte puristen zijn. Wel stelt de commerciële man dat veel van de veranderingen uiteindelijk voor verbeteringen hebben gezorgd in de verschillende sporten. Dit kan met de formule 1 ook gebeuren. Het brengt in ieder geval een nieuwe energie met zich mee, wat ook van waarde is.

Niet voor de korte termijn

Het is wel belangrijk om te beseffen dat ideeën zoals het invoeren van een kwalificatierace niet voor de korte termijn zijn. Daar hebben heel veel partijen invloed op, waaronder de teams en coureurs zelf. Het is dan ook belangrijk om de plus- en minpunten van alle soorten ideeën tegen elkaar af te wegen, zegt Carey. Het uitgangspunt moet altijd zijn dat de races en kwalificaties zo aantrekkelijk als mogelijk zijn voor de fans. Zo is het bijvoorbeeld een optie om de kwalificatieraces slechts in sommige weekenden toe te passen, naast de huidige kwalificatievorm in de sport.

Meer mensen bij betrekken

Het ontwikkelen van ideeën om de sport aantrekkelijker te maken komt niet alleen op Chase Carey neer. Er zullen meerdere mensen bij betrokken worden. Zo is onder andere Stefano Domenicali, voorheen van Ferrari, iemand die zich met de commerciële kant van de Formule 1 gaat bemoeien. Op die manier kan er dus ook naar meerdere invalshoeken worden gekeken. Daaruit moeten dan de beste ideeën voortvloeien zodat een sport kan worden geboden waar fans graag naar blijven kijken. Dit geldt zowel voor de kwalificatie als voor de races die in de toekomst op het programma zullen staan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €300,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring