Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €300,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Formule 1-kalender 2023: Volledige Racekalender

Formule 1-kalender 2023: Volledige Racekalender

Als Formule 1-fans kijken we uit naar het seizoen 2023, waarin de racekalender vol staat met geweldige races op circuits over de hele wereld. Hieronder vindt u een overzicht van de racekalender, data en tijden voor het seizoen 2023.

Formule 1-kalender 2023

In totaal zullen er 23 Formule 1-races worden gehouden in 2023, verdeeld over verschillende landen en circuits.

Data en tijden van de Formule 1-races in 2023

Hieronder vindt u de data en tijden van alle Formule 1-races in het seizoen 2023:

GP

Circuit

Datum

Bahrein

Bahrain International Circuit

5 maart

Saoedi-Arabië

Jeddah Street Circuit

19 maart

Australië

Albert Park

2 april

Azerbeidzjan

Baku City Circuit

30 april

Miami

Miami International Autodrome

7 mei

Emilia-Romagna

Autodromo Enzo e Dino Ferrari

21 mei

Monaco

Circuit de Monaco

28 mei

Spanje

Circuit de Catalunya

4 juni

Canada

Circuit Gilles Villeneuve

18 juni

Oostenrijk

Red Bull Ring

2 juli

Groot-Brittannië

Circuit Silverstone

9 juli

Hongarije

Hungaroring

23 juli

België

Spa-Francorchamps

30 juli

Nederland

Circuit Zandvoort

27 aug.

Italië

Autodromo Nazionale Monza

3 sep.

Singapore

Marina Bay Street Circuit

17 sep.

Japan

Suzuka Circuit

24 sep.

Qatar

Losail International Circuit

8 okt.

Verenigde Staten

Circuit of the Americas

22 okt.

Mexico

Autodromo Hermanos Rodriguez

29 okt.

Brazilië

Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos

5 nov.

Las Vegas

Las Vegas Street Circuit

19 nov.

Abu Dhabi

Yas Marina Circuit

26 nov.

Bovenstaande tabel bevat alle informatie over de F1 kalender van 2023. Van de openingsrace in Bahrein tot de seizoensfinale in Abu Dhabi, alle data en locaties staan vermeld. Elke race vindt plaats op een uniek circuit en biedt unieke uitdagingen voor de coureurs en teams. Plan uw kalender en mis geen enkel moment van het spannende seizoen van de Formule 1 in 2023!

Circuitinformatie

Hieronder vindt u een overzicht van de circuits die deel uitmaken van de Formule 1-kalender 2023:

Bahrain International Circuit

Het Bahrain International Circuit is gelegen in Sakhir, Bahrein en heeft een lengte van 5,4 kilometer. Het circuit heeft 15 bochten en staat bekend om zijn lange rechte stukken en technisch uitdagende secties.

Jeddah Street Circuit

Het Jeddah Street Circuit is een gloednieuw circuit in Saoedi-Arabië en zal voor het eerst worden gebruikt in het seizoen 2021. Het circuit heeft een lengte van 6,175 kilometer en heeft 27 bochten, waaronder enkele spectaculaire snelle bochten.

Albert Park

Het Albert Park circuit is gelegen in Melbourne, Australië en heeft een lengte van 5,3 kilometer. Het circuit heeft 16 bochten en staat bekend om zijn snelle en uitdagende bochtencombinaties.

Baku City Circuit

Het Baku City Circuit is gelegen in Baku, Azerbeidzjan en heeft een lengte van 6,003 kilometer. Het circuit heeft 20 bochten en staat bekend om zijn smalle straten, snelle secties en technische uitdagingen.

Miami International Autodrome

Het Miami International Autodrome is een nieuw circuit dat voor het eerst zal worden gebruikt in het seizoen 2022. Het circuit heeft een lengte van 5,41 kilometer en heeft 19 bochten, waaronder enkele snelle secties en technische bochten.

Autodromo Enzo e Dino Ferrari

Het Autodromo Enzo e Dino Ferrari is gelegen in Imola, Italië en heeft een lengte van 4,909 kilometer. Het circuit heeft 19 bochten en staat bekend om zijn snelle en uitdagende bochtencombinaties.

Circuit de Monaco

Het Circuit de Monaco is gelegen in Monte Carlo, Monaco en heeft een lengte van 3,337 kilometer. Het circuit heeft 19 bochten en staat bekend om zijn smalle straten, hoge snelheden en technische uitdagingen.

Circuit de Catalunya

Het Circuit de Catalunya is gelegen in Montmelo, Spanje en heeft een lengte van 4,655 kilometer. Het circuit heeft 16 bochten en staat bekend om zijn snelle bochtencombinaties en lange rechte stukken.

Circuit Gilles Villeneuve

Het Circuit Gilles Villeneuve is gelegen in Montreal, Canada en heeft een lengte van 4,361 kilometer. Het circuit heeft 14 bochten en staat bekend om zijn snelle rechte stukken en technische bochten.

Red Bull Ring

De Red Bull Ring is gelegen in Spielberg, Oostenrijk en heeft een lengte van 4,318 kilometer. Het circuit heeft 10 bochten en staat bekend om zijn snelle secties en technische bochten.

Circuit Silverstone

Het Circuit Silverstone is gelegen in Silverstone, Groot-Brittannië en heeft een lengte van 5,891 kilometer. Het circuit heeft 18 bochten en staat bekend om zijn snelle bochtencombinaties en lange rechte stukken.

Hungaroring

De Hungaroring is gelegen in Mogyorod, Hongarije en heeft een lengte van 4,381 kilometer. Het circuit heeft 14 bochten en staat bekend om zijn technische bochten en snelle secties.

Spa-Francorchamps

Spa-Francorchamps is gelegen in Stavelot, België en heeft een lengte van 7,004 kilometer. Het circuit heeft 19 bochten en staat bekend om zijn lange rechte stukken en snelle bochten.

Circuit Zandvoort

Het Circuit Zandvoort is gelegen in Zandvoort, Nederland en heeft een lengte van 4,259 kilometer. Het circuit heeft 14 bochten en staat bekend om zijn snelle bochten en technische uitdagingen.

Autodromo Nazionale Monza

Het Autodromo Nazionale Monza is gelegen in Monza, Italië en heeft een lengte van 5,793 kilometer. Het circuit heeft 11 bochten en staat bekend om zijn snelle rechte stukken en hoge snelheden.

Marina Bay Street Circuit

Het Marina Bay Street Circuit is gelegen in Singapore en heeft een lengte van 5,063 kilometer. Het circuit heeft 23 bochten en staat bekend om zijn nachtelijke races en technische uitdagingen.

Suzuka Circuit

Het Suzuka Circuit is gelegen in Suzuka, Japan en heeft een lengte van 5,807 kilometer. Het circuit heeft 18 bochten en staat bekend om zijn snelle bochten en technische secties.

Losail International Circuit

Het Losail International Circuit is gelegen in Doha, Qatar en heeft een lengte van 5,380 kilometer. Het circuit heeft 16 bochten en staat bekend om zijn snelle secties en technische uitdagingen.

Circuit of the Americas

Het Circuit of the Americas is gelegen in Austin, Verenigde Staten en heeft een lengte van 5,513 kilometer. Het circuit heeft 20 bochten en staat bekend om zijn snelle secties en technische bochten.

Autodromo Hermanos Rodriguez

Het Autodromo Hermanos Rodriguez is gelegen in Mexico-Stad, Mexico en heeft een lengte van 4,304 kilometer. Het circuit heeft 17 bochten en staat bekend om zijn hoge snelheden en technische bochten.

Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos

Het Autodromo Jose Carlos Pace Interlagos is gelegen in São Paulo, Brazilië en heeft een lengte van 4,309 kilometer. Het circuit heeft 15 bochten en staat bekend om zijn snelle secties en technische bochten.

Las Vegas Street Circuit

Het Las Vegas Street Circuit is een nieuw circuit dat voor het eerst zal worden gebruikt in het seizoen 2023. Het circuit heeft een lengte van 6,2 kilometer en heeft 19 bochten, waaronder enkele snelle bochten en technische uitdagingen.

Yas Marina Circuit

Het Yas Marina Circuit is gelegen in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten en heeft een lengte van 5,554 kilometer. Het circuit heeft 21 bochten en staat bekend om zijn nachtelijke races en technische uitdagingen.

Conclusie

Met 23 races over de hele wereld biedt de Formule 1-kalender van 2023 genoeg spanning en sensatie voor fans van over de hele wereld. Van de legendarische circuits zoals Circuit de Monaco tot gloednieuwe circuits zoals het Las Vegas Street Circuit, elke race biedt unieke uitdagingen en kansen voor de coureurs en teams. De verschillende circuits bieden een breed scala aan kenmerken, van technische uitdagingen tot snelle secties en lange rechte stukken, waardoor elk circuit uniek is en een unieke rijervaring biedt. De data en tijden van elke race zijn bekend en kunnen worden gebruikt om uw kalender bij te houden en ervoor te zorgen dat u geen enkele race mist.

We hopen dat deze informatie u heeft geholpen bij het begrijpen van de Formule 1-kalender van 2023 en dat u net zo enthousiast bent als wij voor het komende seizoen. Of u nu een fan bent van een bepaald team of coureur, of gewoon een liefhebber bent van de sport, de Formule 1 biedt een opwindende en unieke kijk op de wereld van het racen. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates over het seizoen en geniet van elke race!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

vanaf €300,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring