Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €150,00
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Gaat Red Bull Racing zijn eigen weg?

Gaat Red Bull Racing zijn eigen weg?

Het is al enige tijd duidelijk dat Rad Bull Racing een nieuwe motor nodig heeft. De huidige leverancier, Honda, trekt zich immers terug uit de Formule 1. Daarom is het voor het team belangrijk om snel met een alternatief te komen. Daar zijn verschillende opties voor. Eén van de mogelijkheden die regelmatig boven komt drijven is dat het team helemaal niet met een bekende motorbouwer in zee gaat, maar daar zijn eigen weg in gaat. De vraag is hoe dit dan zal gaan gebeuren en in welke mate dit gerucht juist is.

Bijgekomen van het vertrek
Het is vooral opvallend dat binnen het team nog altijd betreurd wordt dat Honda vertrekt. Als het aan Red Bull had gelegen, dan was de samenwerking gewoon doorgetrokken naar 2022 en de seizoenen erna. De Japanse fabrikant keek hier echter anders tegenaan. Dit leidde wel tot een klap binnen het team. Daar lijkt iedereen nu van te zijn bijgekomen. Wat ertoe heeft geleid dat de geruchten over de nieuwe motor ineens heel snel en heel sterk opkomen. Daaronder zit ook de opvallende optie om als team zelf een krachtbron te gaan bouwen om mee te gaan racen.

Twee bestaande mogelijkheden
Er zijn eerst nog twee bestaande mogelijkheden waar Red Bull voor kan kiezen voor het team. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een Ferrari-motor te gaan gebruiken. Ook is er een kans dat er een Renault-motor in de auto komt te zitten. De deadline ligt voor het einde van 2020, maar op dit moment is nog niet duidelijk wat er gaat gebeuren. Wel is duidelijk dat het in ieder geval geen Mercedes gaat worden. Dit is ook logisch, gezien de vele concurrenten van het team die wel al met deze motor rijden. Daar werd dus al niet op gerekend.

De motor van 2021
Op dit moment is het nog zo dat Honda nog een jaar lang de motor zal leveren aan Red Bull. Het is daarmee niet gezegd dat deze krachtbron daarna helemaal verdwijnt. Wel zal de naam Honda verdwijnen. Het is dan echter wel mogelijk dat het team de intellectuele eigendomsrechten afkoopt en zelf met de motor verder gaat. Al zijn daar dan wel de nodige wijzigingen in het motorreglement voor nodig om dit voor elkaar te krijgen. Daar is Red Bull dan ook achter de schermen al mee bezig bij de leiding van de Formule 1.

De meest logische oplossing
Het is daardoor dus zelfs zo dat een eigen motor op dit moment de meest logische optie is. Al is het bouwen van een motor geen simpele taak. Zoals dat ook geldt voor het verder ontwikkelen ervan. Daar is bijvoorbeeld een goede fabriek voor nodig. Die heeft het team niet en die kan het ook niet zomaar bouwen. Juist ook omdat het plaatje nog niet klopt, is er nog altijd een lijntje naar de andere kanshebbers, Ferrari en Renault. Daarmee probeert het de verschillende opties zo lang als nodig open te houden zodat een goede keuze gemaakt kan worden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis verzending

vanaf €150,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring