Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

Veranderingen in de software van BMW

Veranderingen in de software van BMW

BMW staat aan de vooravond van het aanbieden van grote veranderingen in de software. Dit moet bij haast een miljoen auto’s die nu op de weg zijn gaan gebeuren in de komende tijd. Het nieuwe systeem wordt ook wel Operating System 7 genoemd. Het zal dan ook de nodige nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. Het doen van een software-update zal meer en meer gebruikelijk worden in de wereld van de auto-industrie. De moderne aanbieders van elektrische modellen zijn dit allang gewend en ook de traditionele bouwers doen dit steeds vaker in hun auto’s.

Wat gaat er veranderen?
Het is natuurlijk wel interessant om te zien wat er nu gaat gebeuren, nu ook BMW deze updates gaat toepassen. Niet eerder werd dit op deze schaal gedaan. Zo wordt er gezorgd voor het zogenaamde Android Auto systeem. Dit hoort natuurlijk bij Google, waar het eerder al Apple Carplay aanbood. Met Android Auto is bijvoorbeeld ook Google Maps beter te gebruiken. Daarnaast blijft het natuurlijk wel mogelijk om gewoon de mogelijkheden van Apple te blijven gebruiken zoals dat al kon in de auto’s van de Duitse fabrikant. Het is een toevoeging maar geen vervanging. Deze nuance is belangrijk.

Eigen mogelijkheden vergroten
Met de update wil BMW ook de eigen mogelijkheden vergroten. Zo biedt het bijvoorbeeld een eigen navigatiesysteem aan, naast de mogelijkheden van de grote techbedrijven die al in de update zitten. BMW wil daarmee een compleet nieuwe ervaring bieden. Het moet bijvoorbeeld sneller gaan en moet real-time informatie gegeven kunnen worden om betere keuzes te maken bij het rijden. Dit moet bijdragen aan minder files en andere verkeersproblemen. Daarnaast moet het gemakkelijker en sneller mogelijk zijn om de juiste bestemming te vinden. BMW wil dit zelf het liefst zien als een soort zoekmachine voor navigatieopdrachten.

Gemakkelijker in elektrische modus
De toename van het aantal plekken waar milieuzones zijn ingesteld, heeft BMW ertoe bewogen om het gemakkelijker te maken voor de plug-in hybrides om naar elektrisch rijden over te stappen op dit soort momenten. De auto gaat in de zone dan vol elektrisch rijden. Op het moment dat de update wordt doorgevoerd werkt deze functie in 90 steden in Europa. Het is daarbij de bedoeling dat dit aantal snel zal toenemen. Ook zaken als parkeerplekken en laadpalen zoeken zal een stuk makkelijker worden dankzij de nieuwe opties in het pakket. Dit zal allemaal ook nog eens meer spraakgestuurd gaan dan voorgeen mogelijk was.

Vergelijkbaar met nieuwe modellen
De update is overigens niet helemaal nieuw. Een deel van de BMW’s die op de weg te vinden zijn heeft het al. Dat komt omdat al sinds juli in de nieuwste modellen zit. Het systeem zelf, OS7, wordt al sinds 2018 in modellen van BMW gebruikt. Dit is ook de reden waarom het nu in zoveel auto’s tegelijk doorgevoerd kan worden. Wie dit heeft, kan zelf snel ontdekken wanneer de update wordt gedaan. Daarover wordt dan een bericht in de app gestuurd. De hele update verzorgen zal niet meer dan 20 minuten in beslag nemen.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

vanaf €75,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring