Snelle levering uit voorraad
Gratis verzending vanaf €75,00 (NL)
Speciale merchandise
Formule 1 specialisten

De goedkope elektrische auto van Dacia

  • Geplaatst op
  • Door Ruben
  • 0
De goedkope elektrische auto van Dacia

Elektrisch rijden komt meer en meer op de voorgrond te staan. Dat is ook te zien aan het grote aantal fabrikanten dat zich hier sterk op begint te richten. De nieuwe Spring Electric van Dacia wordt zelfs gezien als de manier om op goedkope wijze over te stappen op elektrisch rijden. De auto is inmiddels gepresenteerd en zal in Europa in 2021 op de wegen te zien zijn. Vooral de Europese markt is belangrijk voor de fabrikant als het om dit model gaat, zo stelt het zelf bij de presentatie.

Verder gaan op opgedane kennis

De Spring Electric mag dan een nieuw model zijn, maar niet alles is onbekend. Het is een variant van de Renault K-ZE. Deze elektrische auto is al enige tijd op de Chinese wegen te vinden. De aanpassingen die voor de Europese markt zijn gedaan, hebben tot de Spring Electric van Dacia geleid. De K-ZE was eerder al een verder ontwikkeling van de Renault Kwid die in de nodige landen op de wegen te zien is. Zo wordt er dus steeds verder gebouwd op de kennis van EV’s die wordt opgedaan. Dit leidt tot betere en goedkopere modellen.

Een klein en compact model

Elektrisch rijden gaat gepaard met andere ontwikkelingen. Het is namelijk niet alleen belangrijk om duurzamer te rijden. Ook het toenemen van de praktische mogelijkheden is van belang. De steden worden immers steeds drukker. Met als gevolg dat het verkeer ook toeneemt. Doordat de elektrische krachtbronnen veel minder ruimte innemen, worden de auto’s ook kleiner. Dat is ook aan de Dacia Spring Electric te zien. Dit is een vijfdeursmodel, dat eigenlijk maar 14 centimeter langer is dan bijvoorbeeld een Twingo. Daarmee is ook duidelijk welke kant het autorijden op lijkt te gaan de komende jaren.

Snelheden en afstanden

Het is natuurlijk wel ook belangrijk om goed te bekijken wat de auto precies te bieden heeft aan de bestuurder. Elektrische auto’s worden immers beoordeeld op hele ander kenmerken dan het geval was toen er nog op brandstoffen gereden werd. De topsnelheid ligt bijvoorbeeld op 125 kilometer per uur. Daarnaast is er een actieradius van 225 kilometer uit de volle accu te halen bij normaal rijden. De auto is ook snel op te laden. Ook dat is belangrijk. Dit kan al tot 80 procent in een uur. Opladen thuis neemt zo’n 8, 5 uur in beslag om de accu te vullen.

Nog even wachten

Het is wel nog even wachten voor in de Dacia Spring Electric gereden kan worden. Hoewel het model nu al gepresenteerd is, duurt het nog tot wel een jaar voor deze daadwerkelijk in Nederland verschijnt. Daarom zijn er bijvoorbeeld ook nog geen prijzen bekend van het model. Wel is het goed om te weten dat ook de accu meegerekend moet worden. Waar Renault bij andere modellen accuhuur aanbiedt, zal dat voor dit model niet aan de orde zijn. Wel is het bekend dat de auto de goedkoopste EV moet worden, dus minder dan €20.000,- is realistisch om te verwachten als consument.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

vanaf €75,00

Niet goed?

Geld terug!

Meer dan 20 jaar

Ervaring